• Lees
 • HR-Professionals
 • Medewerker
 • Leidinggevende
4m 30/11/2022

Kleine moeite groot gebaar: cadeautjes voor collega’s

Wat is een leuk cadeau voor een collega? In dit blog geven we voorbeelden van kleinigheidjes die je kan geven bij een afscheid, een verjaardag of simpelweg als een leuk gebaar. Door een van deze cadeautjes te geven kan jij bijdragen aan het verhogen van het werkgeluk van je collega zonder achter te blijven met een gat in je portemonnee.

 

Kaartje, flessenpost of een pot met briefjes

 

Hier kan je nooit fout mee gaan. Een kaartje opsturen of op het bureau leggen van je collega is een kleine moeite, kost weinig geld en je krijgt er een glimlach op het gezicht van je collega voor terug. Wil je niet simpel gefeliciteerd zeggen bijvoorbeeld? Zet dan een leuke herinnering of een grapje op het kaartje. Wil je liever geen kaartje kopen? Je kan ook flessenpost sturen naar je collega! Schrijf je tekstje op papier, rol het op en stop het in een mooie fles.

 

Wil je er graag wat meer moeite in stoppen? Pak een pot en schrijf zelf, of laat meerdere collega’s iets liefs, een grapje, opdracht, herinnering of een kwaliteit op gekleurde papiertjes zetten. Vouw deze op en stop ze in de pot. Strikje eromheen en je hebt een low budget persoonlijk cadeautje!

 

Bureau versieren 

 

Kijk eens wat je in huis of op kantoor hebt om het bureau te versieren! Het is altijd een leuke verrassing om de dag te starten met vlaggetjes, ballonnen of confetti op je werkplek. Als je echt uit je plaat wilt gaan kan je nog een hoedje op doen en een toeter gebruiken. Die confetti kan alleen best wat rommel geven, zeker als het kleine snippers zijn. Kijk daarom ook eens naar het volgende cadeautje.

 

Bureaustofzuiger

 

Als je boven je bureau aan het snacken, gummen of confetti aan het afsteken bent kan je er best wel een bende van maken. Doet een collega bij jou dit en wil je het hem een beetje makkelijker maken met opruimen? Met deze mini-tafelstofzuiger zorg je binnen no-time weer voor een schone werkplek zonder te hoeven slepen met een stofzuiger of dat je opzoek moet naar een stoffer en blik.

 

Budget cadeautjes om warm van te worden

 

Door de airco of Nederlandse temperaturen kan het op kantoor fris aanvoelen. Heb jij een koukleum op kantoor zitten? Dan is het een leuk idee om eens te kijken naar een hot pack of een hand kruik. Deze kan je vasthouden om je handen weer even op te warmen.

 

Wil je liever wat warme drankjes cadeau doen? Dan is het ideaal om een thermosfles cadeau te geven. Deze kan op je bureau blijven staan zodat je collega een nieuw kopje thee kan pakken terwijl ze in de flow blijft.

 

Vergeet je collega steeds dat die thee of koffie heeft gepakt of is je collega fan van geinige snufjes, dan is een warmte gevoelige mok ook een leuke optie! Heeft je collega een droge humor? Kijk dan eens naar deze koffie mok.

 

Ook een origineel maar zeer handig cadeautje wat betreft drankjes om warm van te worden: een wijnstop! Het is een dop die je weer terug in een wijnfles kan doen, zodat er geen zuurstof meer bij de wijn komt. Dit vertraagt het oxidatieproces waardoor de wijn langer lekker blijft. Dit is een leuk cadeautje om aan een collega te geven om te gebruiken voor vrijmibo’s of thuis.

 

Stress, angst, ADHD en hooggevoeligheid: dit is het ideale cadeau

 

Tegenwoordig ervaren best wat mensen werkstress. Zo valt ¼ van de werknemers in de leeftijdsklasse 25 tot 44 jaar bijvoorbeeld het meeste uit door stressgerelateerde klachten. Merk jij nou dat een van je collega’s stress ervaart, bijvoorbeeld doordat je collega erg aan het tikken is met zijn pen of voet? Dan is het misschien handig of fijn om een stressbal of een fidget cube cadeau te geven. Het zorgt ervoor dat je stress afneemt en je een langere focus kan houden.

 

Daarnaast kan je in plaats van iets om mee te frummelen, iets geven om naar te kijken: een plantje! Kijken naar een groene kleur draagt namelijk ook bij aan een ontspannen gevoel. In de supermarkt of in een tuincentrum zie je tegenwoordig steeds meer glazen potjes of vaasjes voorbijkomen waarbij er een plantje in het water staat zodat je de wortels kan zien. Het is een klein, low budget cadeautje wat er ook nog eens modern uitziet.

 

Hopelijk heb je hier inspiratie uitgehaald om je collega te helpen en om een lach op zijn gezicht te toveren.

Bekijk ook:

 • Opinie: duurzaam welzijnsbeleid vraagt om een nieuwe mindset

  Lees meer
 • Gaslighting: de impact van manipulatie in werksituaties

  Lees meer
 • Wake Up Call #4: Gedrag veranderen

  Lees meer
Created by Bureau ZIGZAG
Campagne SpecialistenNet | Aan de buitenkant zie je niet wat er vanbinnen speelt