• Lees
 • HR-Professionals
 • Medewerker
 • Leidinggevende
3m 01/02/2022

Het Creative Life Plan van…

Het Creative Life Plan, ook wel afgekort naar CLP, is een van onze ontwikkelingstrajecten. Door het CLP te doorlopen helpen wij je bij het hervinden van jouw kracht. Zo kom je weer lekker in de flow. We vroegen een van onze CLP’ers om haar ervaring te delen. Business & financieel controller bij Masters in Finance, Liza Amarchanova, vroegen we kort maar krachtig het hemd van het lijf.

 

1. Kan je kort iets over jezelf vertellen en uitleggen waarom je graag het CLP traject wilde volgen?

Mijn naam is Liza, ik werk 3,5 jaar als Financial op interim basis bij Masters in Finance. Ik wilde het CLP-traject volgen omdat ik in mijn vakgebied als Business Controller/ Analist en als interimmer met verschillende stakeholders te maken heb, allemaal met hun eigen belangen en verwachtingen. Om steeds op een andere werkplek opdrachten uit te voeren vraagt ook veel zelfreflectie, persoonlijke ontwikkelingsdoelen en het behouden van een zekere mate van flexibiliteit. Het CLP leek mij ook een mooi middel om inzicht te verkrijgen hoe ik deze drie onderdelen nu het beste zou kunnen invullen.

2. Welke inzichten heb je verkregen?

 

“Door het volgen van het CLP-traject heb ik mijn eigen kwaliteiten, talenten, valkuilen en angsten ontdekt. Ook heb ik geleerd hoe ik deze bij anderen kan herkennen en daarmee het beste mee om kan gaan. Daarnaast heb ik geleerd hoe ik verschillende communicatiestijlen kan toepassen. “

 

3. Hoe ga je die inzichten in de praktijk toepassen? Doe je dat al?

“Deze inzichten gebruik ik als ik met mensen in gesprek ga, door goed te luisteren op welke manier de zender zijn of haar boodschap overbrengt. Dus ja, vooral die communicatie inzichten gebruik ik zeker al en helpen mij enorm.”

 

4. Wat zou je nog meer over jezelf willen leren?

“Voor nu heb ik voldoende over mijzelf geleerd, dus ik zou hier op dit moment geen antwoord op kunnen geven. Het CLP is erg veelzijdig en ik weet weer erg goed wat voor persoon ik ben en wat ik nodig heb om het beste uit mezelf te halen. De volgende stap is om dit op een natuurlijke manier toe te passen. ”

 

5. Zou je anderen dit traject aanraden? Zo ja, waarom?

“​Ik zou anderen die hun eigen kwaliteiten, valkuilen en angsten willen ontdekken aanraden om dit traject te volgen. Dit met als doel om het beste uit jezelf te halen zowel op werk als in privé situaties, gerichter met mensen te kunnen communiceren en om makkelijker, sneller en op een fijne manier te bereiken wat je graag wilt bereiken.”

6. Als je een woord moet kiezen die past bij waar je stond voordat je met dit traject begon en een woord voor waar je nu staat, welke 2 woorden zijn dat dan?

 

​”Ik begon met een betrokken houding, ik was nieuwsgierig naar het traject en had er zin in. Dus aan de start zou ik kiezen voor het woord “betrokken”. Nu achteraf is het antwoord simpel:  “trots”!”

 

 

Bekijk ook:

 • Gaslighting: de impact van manipulatie in werksituaties

  Lees meer
 • Wake Up Call #4: Gedrag veranderen

  Lees meer
 • Wake Up Call #3: Beginners mind

  Lees meer
Created by Bureau ZIGZAG